اهداف: تغذیه سالم بعنوان یکی از مهمترین جنبههای سلامت شناخته شده و بر عملکرد جسمی و فکری افراد تاثیر زیادی دارد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین الگوی تغذیه و سلامت روان کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج) میباشد.
روشها: در این مطالعه مقطعی 327 نفر از کارکنان چهار مرکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج) بصورت تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرارگرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه بسامد خوراک (FFQ) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS15 و آزمون های تحلیل واریانس یکطرفه، آزمون مقایسه میانگینهای مستقل ، آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی افراد مورد بررسی 6/7±02/35 و میانگین سابقه کار آنان 8/7±72/11 تعیین گردید. نتایج نشان داد بین میزان مصرف لبنیات، میوه و سبزیجات با اضطراب، افسردگی، شکایات جسمانی، گوشه گیری اجتماعی و نمره کل سلامت روان در هر دو جنس ارتباط معناداری وجود دارد (01/0>P). اما ارتباط بین مصرف سایر گروه های غذایی با سلامت روان معنادار (05/0
نقوی, سیمین, انیسی, جعفر, توکلی, حمیدرضا, رحمتی نجارکلائی, فاطمه, & جهان بخشی, زهرا. (1401). بررسی ارتباط بین الگوی تغذیه و سلامت روان کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی یک دانشگاه علوم پزشکی. طب نظامی, 15(2), 149-156.
MLA
سیمین نقوی; جعفر انیسی; حمیدرضا توکلی; فاطمه رحمتی نجارکلائی; زهرا جهان بخشی. "بررسی ارتباط بین الگوی تغذیه و سلامت روان کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی یک دانشگاه علوم پزشکی". طب نظامی, 15, 2, 1401, 149-156.
HARVARD
نقوی, سیمین, انیسی, جعفر, توکلی, حمیدرضا, رحمتی نجارکلائی, فاطمه, جهان بخشی, زهرا. (1401). 'بررسی ارتباط بین الگوی تغذیه و سلامت روان کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی یک دانشگاه علوم پزشکی', طب نظامی, 15(2), pp. 149-156.
VANCOUVER
نقوی, سیمین, انیسی, جعفر, توکلی, حمیدرضا, رحمتی نجارکلائی, فاطمه, جهان بخشی, زهرا. بررسی ارتباط بین الگوی تغذیه و سلامت روان کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی یک دانشگاه علوم پزشکی. طب نظامی, 1401; 15(2): 149-156.