اهداف. وجود سیستم HACCP در بخش تغذیه یکی از شاخصهای بسیار مهم در ارزیابی مراکز ارایه خدمات بهداشتی- درمانی محسوب میشود. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه پیشنیازهای اجرای این سیستم در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی بود. روشها. در این مطالعه توصیفی- مقطعی، برای بررسی پنج محور اصلی مورد مطالعه، پرسشنامه محققساخته تهیه شد و پس از تایید پایایی و روایی با مصاحبه تکمیل گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 17 و آزمون آماری من- ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها. مراکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی مورد بررسی بهترتیب 8/77 و 8/70% پیشنیازهای HACCP را دارا بودند. میانگین امتیاز این دو مرکز در پنج محور مورد بررسی بهترتیب برابر 40/1±89/3 و 61/1±54/3 تعیین شد. در بین متغیرهای مورد مطالعه، تنها در مورد بهداشت محیط (از محور سوم) اختلاف معنیدار بین دو مرکز بهداشتی- درمانی مشاهده شد ( 0.05>p). نتیجهگیری. اجرای سیستم HACCP در بخش تغذیه بیمارستانها لازم و ضروری است و در حفظ و ارتقای سلامت کارکنان و بیماران و میزان رضایتمندی و کارآیی آنان تاثیر مثبتی دارد.
رفعتی, حسن, توکلی, حمیدرضا, عامریون, احمد, حسینپورفرد, محمدجواد, & نصیری, طه. (1401). مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی. طب نظامی, 11(4), 191-196.
MLA
حسن رفعتی; حمیدرضا توکلی; احمد عامریون; محمدجواد حسینپورفرد; طه نصیری. "مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی". طب نظامی, 11, 4, 1401, 191-196.
HARVARD
رفعتی, حسن, توکلی, حمیدرضا, عامریون, احمد, حسینپورفرد, محمدجواد, نصیری, طه. (1401). 'مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی', طب نظامی, 11(4), pp. 191-196.
VANCOUVER
رفعتی, حسن, توکلی, حمیدرضا, عامریون, احمد, حسینپورفرد, محمدجواد, نصیری, طه. مقایسه پیش نیازهای اجرای HACCP در بخش تغذیه دو مرکز بهداشتی- درمانی نظامی و غیرنظامی. طب نظامی, 1401; 11(4): 191-196.