1
مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران
2
اداره بهداشت و درمان نزاجا، تهران، ایران
چکیده
اهداف: بررسی منظم وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانهها و مقایسه آن با وضعیت مطلوب بسیار ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانههای مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران انجام شد.
روشها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت بهداشت محیط کلیه انبارها و سردخانههای مراکز مورد مطالعه با استفاده از چک لیست محقق ساخته روایی و پایایی شده، ارزیابی گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آمار توصیفی شامل میانگین و درصد و نمودار و آزمون آماری t-test با کمک نرمافزار SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: به ترتیب 1/9، 7/72 و 2/18 درصد از سردخانهها و 1/9، 5/54، 4/36 درصد از انبارها در سطح خوب، متوسط و ضعیف ارزیابی شدند. از نظر کنترل دما 1/9 و 3/27، بهسازی ساختمان 1/9 و 5/45، انتخاب محل 4/36 و 9/90، مدت ماند کالا 2/18 و 8/81 و بهداشت فردی کارکنان 5/45 و 4/36 درصد از سردخانهها و انبارها در سطح خوب ارزیابی گردید. مقایسه میانگین امتیاز یازده متغیر بهداشت محیطی نشان داد، تنها از نظر مدیریت انبار و سردخانه اختلاف معنیدار وجود دارد (05/0p < /span>
توکلی, حمید رضا, معصوم بیگی, حسین, اردستانی, مجید, کریمی زارچی, علی اکبر, & کاردان یامچی, حسین. (1401). بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391. طب نظامی, 15(4), 259-266.
MLA
حمید رضا توکلی; حسین معصوم بیگی; مجید اردستانی; علی اکبر کریمی زارچی; حسین کاردان یامچی. "بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391". طب نظامی, 15, 4, 1401, 259-266.
HARVARD
توکلی, حمید رضا, معصوم بیگی, حسین, اردستانی, مجید, کریمی زارچی, علی اکبر, کاردان یامچی, حسین. (1401). 'بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391', طب نظامی, 15(4), pp. 259-266.
VANCOUVER
توکلی, حمید رضا, معصوم بیگی, حسین, اردستانی, مجید, کریمی زارچی, علی اکبر, کاردان یامچی, حسین. بررسی وضعیت بهداشت محیط انبارها و سردخانه های مواد غذایی یکی از نیروهای نظامی استان تهران در سال 1391. طب نظامی, 1401; 15(4): 259-266.