اهداف: پرستاران ازجمله گروههای شاغل هستند که در جریان بیماریهای روانی و استرسهای موجود قرار میگیرند و افسردگی و اضطراب از مشکلات رایج آنهاست. هدف این مطالعه بررسی فراوانی افسردگی، اضطراب و استرس در پرستاران نظامی بود.
روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی از بهمن 1387 تا خرداد 1388 روی 272 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان نظامی منتخب که با روش نمونهگیری چندمرحلهای احتمالی انتخاب شده بودند، انجام شد. اطلاعات لازم با پرسشنامه دوبخشی شامل اطلاعات فردی و پرسشنامه استانداردشده DASS-21 جمعآوری شد. این پرسشنامه 21سئوالی از سه زیرمقیاس 7سئوالی مربوط به افسردگی، اضطراب و استرس تشکیل شده است. سپس دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 15 تحلیل شد.
یافتهها: یافتهها نشاندهنده 9/24% افسردگی، 9/27% اضطراب و 8/23% استرس در میان پرستاران نظامی بود. افسردگی در پرستاران زن بیشتر بود. بین اضطراب و استرس با سطوح تحصیلاتی و بخش کاری ارتباط معنیدار وجود داشت. در بین بخشهای مورد بررسی، درجه مقیاسهای اضطراب و استرس پرستاران در بخشهای مراقبت ویژه، پیوند کلیه و اورژانس در حد شدید و خیلی شدید بود.
نتیجهگیری: درجات بالای افسردگی، اضطراب و استرس در پرستاران نظامی هشداردهنده است. پیشرفت در سرویسدهی و حمایتهای کافی، منجر به تامین پرستاران سالم و در نتیجه ارتقای سلامت جامعه میشود.